Societas Kecskemét

Societas Kecskemét

Parlagfűírtás - Sajtóközlemény

2011. szeptember 08. - Societas Kecskemét

Habár az elmúlt időszakban úgy tűnhetett, hogy a jelenlegi Kormányzatnak szándékéban áll lépéseket tenni a hatékony parlagfű elleni védekezés terén, mára már nyilvánvalóvá vált, hogy 2011-ben nem történik semmi a pollenszám drasztikus csökkentésére.

Ez esetben kérdezzük, mit tesz az Orbán-kormány ebben az évben a 2 millió magyar ember egészségéért, akik rettegve néznek az elkövetkezendő néhány hónap elé? Ma úgy tűnik, hogy a jelenlegi Kormányzat nem tartja szem előtt a csaknem 2 millió magyar ember problémáját és nem tesz semmit az ügyben. Itt a parlagfű-szezon, minden nap számít, azonnali lépések megtételére van szükség.

Az elmúlt napokban a Petőfi Népében egy közvélemény-kutatásban a megkérdezettek többsége azt mondta, hogy tavalyhoz képest jobban szenved a pollentől.
A Societas Kecskeméti szervezete fontosnak tartja - mivel Bács-Kiskun megye az egyik legnagyobb pollenszennyezettségű megye - , hogy kiemelten foglalkozzon a város és a megye is ennek leküzdésével.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy a közintézmények, iskolák, óvodák környékén foglalkozzon a város az allergiát okozó növények irtásával. Ezért is választottuk a mai parlagfűmentesítésünk helyszínéül az Árpádvárosi Óvoda és Bölcsőde előtti füves-gazos-parlagfüves részt.
Jogosan kérdezhetjük idén is azt, amit már a tavalyi hasonló akciónk keretében is megkérdeztünk: Parlagfű! Vágod?


Societas Kecskeméti Szervezete

Kecskemét, 2011. szeptember 7.

A bejegyzés trackback címe:

https://societaskecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr473210761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása