Societas Kecskemét

Societas Kecskemét

Megemlékezés

2012. február 29. - Societas Kecskemét

2012. február 25-én a kommunizmus áldozataira emlékeztünk Kecskeméten. Az MSZP helyi szervezete nevében Lossó Aida alelnök és Riczu Péter elnökségi tag gyújtott mécsest és helyeztek el egy-egy szál virágot a kopjafánál.

 

„Láttunk olyan férfiakat és nőket, akikben kavarogtak a fájó emlékek. Örömről nem lehet beszélni. Sorsok, emberek, családok sínylik meg a diktatúrákat, legyen az bármilyen színű. Mi, szocialisták elutasítjuk ezeket a szörnyűségeket!” - mondta Riczu Péter.

 

Lossó Aida szerint nehéz volt eldönteni, hogy az 1950-es években vagy a jelenben vagyunk-e. Az emlékműsor második felében ugyanis Varga László KDNP-s országgyűlési képviselő szólt a megjelentekhez. Elmondta, milyen szörnyű amikor százezreket figyelnek meg, majd koncepciós perekben elítélik azokat, akiknek nem tetszik a rendszer. Vajon a saját rendszerükről szólt? Hiszen az emberek félnek, lassan nem merik vállalni a gondolataikat sem a nyilvánosság előtt. Mi demokráciát akarunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://societaskecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr354224863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása