Societas Kecskemét

Törvénysértő fideszes jelöltek Kecskeméten?

2014. március 21. - Societas Kecskemét

24 órás válaszadási határidőre szólította fel a Kecskeméti Societas Szervezete Zombor Gábort és Salacz Lászlót a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeit. 

 

Riczu Péter, a helyi Societas alelnöke, illetve Farkas Attila Societas tag tartottak sajtótájékoztatót pénteken Kecskeméten, s velős kérdéseket intéztek a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjeihez. 

 

Mint elhangzott, dr. Salacz László ellen 2000-ben bűnpártolás miatt emelt vádat az ügyészség, és őrizetbe is vették emiatt abban a büntetőügyben, amelyben a fővádlottakat rablással és zsarolással gyanúsították. Egyikük azonban ismeretlen helyre távozott, így az eljárást – anélkül, hogy a bíróság felmentette volna a vádlottakat – megszüntették, és ez végül az ügy elévüléséhez vezetett.

Riczu Péter felszólította dr. Salacz Lászlót, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy 24 órán belül nyilatkozzon, igaz-e ez a korábban több helyen, a nyilvánosság előtt megjelent hír.

Farkas Attila folytatta, s felelevenítette, hogy tavaly decemberben adta hírül a Népszava, hogy Zombor Gábor, Kecskemét fideszes polgármestere egy olyan Mercedes gépkocsival közlekedik, amelyet közérdekű felajánlásból kapott egy helyi cégtől. Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény értelmében ezen felajánlást fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában, azonban az sem a tavalyi, sem pedig a tavalyelőtti nyilatkozatban nem szerepel.

Farkas ezért felszólította dr. Zombor Gábort, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy 24 órán belül nyilatkozzon, miként kívánja pótolni vagyonnyilatkozatában az ingyenes használatra kapott gépjárművet. 

A fiatal szocialisták a sajtótájékoztató végén elmondták, hogy kérdéseiket mindkét érintett írásban megkapja, és türelmetlenül várják a válaszokat!

Tisztázzák magukat, hiszen ez nem csak az ő érdekük, hanem a közösségé is – zárták mondandójukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://societaskecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr565872395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.