Societas Kecskemét

Societas Kecskemét

Folytatódnak az aláírásgyűjtések!

2011. február 21. - Societas Kecskemét

Lossó Aida nyitotta a sajtótájékoztatót: véleménye szerint Lázár Jánosnak az Audi S8-asból (mely közel havi 1 millió forintjába kerül az állampolgároknak) bizonyára nem tűnik fel, hogy valótlanságokat állít. Többek közt azt mondja Lázár, hogy az előző években a kormány adósította el Magyarországot, közben a többségében fideszes önkormányzatok pénzherdálásairól egy szót sem szól. A kecskeméti Societas elnöke továbbá elmondta, hogy folyamatos kitelepülésekkel csatlakoztak ahhoz az aláírásgyűjtő-akcióhoz (letölthető az ív a www.kecskemet-mszp.hu oldalról), mellyel a kormány igazságtalan intézkedései ellen kívánnak fellépni.

Ezt követően Riczu Péter, a Societas elnökhelyettese ragadta magához a szót. Az önkormányzati választásokon a Petőfivárosban indult jelölt elmondta, hogy ingyenes jogsegélyszolgálatot indít az MSZP Kecskeméti Szervezete azok számára, akik úgy érzik, megkárosították vagy átverték őket. Telefonon lehet érdeklődni a Kőhíd utcai pártiroda telefonszámán (76/ 322-790), majd az időpont egyeztetés után személyes találkozóra kerülhet sor, a párt tagságában, szimpatizánsi körében lévő jogászokkal.

Király József, a párt kecskeméti első embere elsőként Rogán Antal azon kijelentését kritizálta, miszerint a kormány a jövőben akciócsoportokat hozna létre annak érdekében, hogy a munkáltatók beépítsék a fizetésbe a minimálbér megadóztatása kapcsán kiesett bérek kompenzációját. A kormány ezzel épp a kis- és középvállalkozókat hozza roppant nehéz helyzetbe. Az új adókulccsal kapcsolatban elmondta, hogy szerinte azok a 2-3000 ezer forintok, amelyek most hiányoznak a kisemberek hó végi számlájáról, éppen a felső tízezernek adta a Fidesz. Király József úgy fogalmazott: „A Fidesz megágyazott szépen a felső tízezernek!"

A kecskeméti elnök a hírös városi ügyekre rátérve azt nehezményezte, hogy hiába kaptak felhatalmazást a választóktól a képviselői munkára, ha az önkormányzat hivatalai ellehetetlenítik azt. Márpedig az, hogy a költségvetés anyagát a közgyűlés előtt négy nappal kapja kézhez egy képviselő, kizárja az érdemi munkát véleménye szerint. Továbbá aggodalmát fejezte ki a panelprogrammal, a közmunka programmal és a fejlesztések és beruházásokkal kapcsolatban. Arra hívta fel a kormánypárti politikusok figyelmét, hogy Kecskemét lehetőségeit, fejlesztéseit ne nehezítsék meg rossz kormányzati döntésekkel.

A delmagyar.hu újságírója rákérdezett, mit gondol a politikus Gyurcsány Ferenc tervezett évértékelő beszédéről, illetve arról, hogy a korábbi miniszterelnök visszatérne a politikai elitbe. Király József válaszában elmondta, hogy látják, amint Gyurcsány újra szervezkedik és mozgolódik, de nagyon nem szeretnék, ha ennek pártszakadás lenne a vége. - Ez ugyanis éppen a Fidesz érdeke lenne, nyilván ők örülnek ennek a helyzetnek most leginkább – fogalmazott. - A kecskeméti szocialisták azt szeretnék, ha a párt egy irányba húzna, és egységes képet mutatna magáról. Ez ugyanis az első lépcsőfoka a talpra állásnak. Azt pedig, hogy Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédet mondjon, mi elutasítjuk ilyen formában. Tartson az MSZP belül évértékelőt, és ne csináljon úgy, mintha nem ő lett volna az ország és a párt vezető politikusa öt éven keresztül – zárta sajtótájékoztatóját Király József.

A bejegyzés trackback címe:

https://societaskecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr242676334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása