Societas Kecskemét

Societas Kecskemét

KÖZLEMÉNY

2014. március 24. - Societas Kecskemét

A Societas Kecskeméti Szervezete 2014. március 21-én sajtótájékoztató keretében felszólította Dr. Zombor Gábort és Dr. Salacz Lászlót – a FIDESZ-KDNP két kecskeméti országgyűlési képviselőjelöltjét –, hogy 24 órán belül adjanak érdemi választ a feltett két kérdésünkre.

Kérdéseinkre nem hogy 24, de 72 órán belül sem kaptunk érdemi választ.

Dr. Salacz László ellen 2000-ben bűnpártolás miatt emelt vádat az ügyészség és őrizetbe is vették emiatt abban a büntetőügyben, amelyben a fővádlottakat rablással és zsarolással gyanúsították. Egyikük azonban ismeretlen helyre távozott, s emiatt az eljárást – anélkül, hogy a bíróság felmentette volna a vádlottakat – megszüntették, és ez végül az ügy elévüléséhez vezetett.

Válasz nem érkezett az ügyben, éppen ezért ismét felszólítjuk Dr. Salacz Lászlót, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy 24 órán belül nyilatkozzon, igaz-e ez a korábban több helyen, a nyilvánosság előtt megjelent hír!

Tavaly decemberben adta hírül a Népszava, hogy Zombor Gábor, Kecskemét Fideszes polgármestere egy olyan Mercedes gépkocsival közlekedik, amelyet közérdekű felajánlásból kapott egy helyi cégtől.

Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény értelmében ezen felajánlást fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában, azonban az sem a tavalyi, sem pedig a tavalyelőtti nyilatkozatban nem szerepel.

Ugyan Zombor Gábor cáfolta több helyen is, hogy személyesen ő kapta volna használatra a gépjárművet, ám erről írásos bizonyítékot nem hozott nyilvánosságra.

Felszólítjuk tehát ismét Dr. Zombor Gábort, a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét, hogy 24 órán belül nyilatkozzon, hogy miként kívánja pótolni vagyonnyilatkozatában az ingyenes használatra kapott gépjárművet!

A válaszadás nem csak a jelöltek, hanem a közösség érdeke is.

Ismételten kérjük a két jelöltet, hogy minél előbb tisztázzák magukat a fenti ügyekkel kapcsolatban.

 

Kecskemét, 2014. március 24.

 

Riczu Péter

alelnök

Societas Kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://societaskecskemet.blog.hu/api/trackback/id/tr825876944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása